![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--jakis-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Kobminuje juz drugi dzien z pewnym problemem i nie mam pojecia jak go rozwiazac. Podam przyklady zeby zobrazowac w czym rzecz.
plik index.php
i drugi wczytywany plik przez jquery - conversations.php (mam mod_rewrite dlatego samo conversations) ktory wyswietla wyniki i je stroniccuje, numer podstrony to zmienna $s
Od razu powiem ze wszystko dziala (wczytuje wyniki i stronnicuje) jednak pojawia sie problem przy automatycznym odswiezaniu funkcja refresh(). Oczywiscie odswieza ale np. gdy jestem na podstronie 3 i w tym momencie sie odswiezy to wraca do 1 podstrony a ma zostac na 3. Problemem jest zmienna $s ktora jest w drugim pliku a nie mam pojecia jak ja odczytac w pliku pierwszym. Probowalem to rozwiazac za pomoca sesji (numer strony zapisywalem do sesji w tym drugim pliku) jednak to nie dziala bo sesji odrazu w pierwszym pliku nie czyta. Probowalem tez dac funkce refresh() do drugiego pliku ale wtedy odswiezanie calkiem sie chrzani. Teraz pytanie, jak rozwiazac ten problem? a moze to sie robi zupelnie inaczej? siedze nad tym i siedze ale juz nic mi nie przychodzi do glowy. Jesli ktos czegos nie rozumie to pytajcie i dzieki za odpowiedzi. |
|
|
--jakis-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nikt nie pomoze mi z tym problemem?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |