![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje zrobić poziome menu, gdzie pozycją jest div a w nim link. Chcę, aby cały div był linkiem. Aktualnie nie wiem dalczego ale pozycje menu wyświatlane są pod sobą.
CSS: Kod .pozycja { display: inline; width: 120px; height: 40px; color: whitesmoke; font-weight: bold; background-color: #C9B5E8; } a:hover{ background-color: #C9B5E8; } #menu { background-color: #8658CB; } a{ display: block; } HTML: Kod <div id="menu"> <div class="pozycja"><a href="#">POZYCJA1</a></div> <div class="pozycja"><a href="#">POZYCJA2</a></div> <div class="pozycja"><a href="#">POZYCJA3</a></div> </div> Co należałyby zmienić/dodać? Ten post edytował tomazzi 4.06.2013, 16:49:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Menu to się robi raczej na UL -> LI
2) Dałeś dla A BLOCK, więc raczej nie ma co się dziwić, że ci zjezdza do nowej linii -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystałem <ul>, <li> zgodnie z tuturialem na stronie http://www.kurshtml.edu.pl/css/poziome_menu,menu.html i menu dalej jest w pionie> Kod:
Kod ul, ul li { display: block; list-style: none; width: 120px; height: 40px; color: whitesmoke; font-weight: bold; } ul li { display: inline; } Kod <ul>
<li><a href="#">POZYCJA1</a></li> <li><a href="#">POZYCJA2</a></li> <li><a href="#">POZYCJA3</a></li> </ul> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 00:57 |