![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem, że temat wałkowany miliony razy, ale w kwestii zabezpieczeń tego typu ciągle wszystko się zmienia
jaki skrypt jest najlepszy, skąd go pobrać i czy instalacja jest bezproblemowa? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie przepadam za captchą ale jeśli chcesz szybko ją wrzucić i zastosować to chyba zostaje ReCaptcha
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nikt nie przepada, ale jak w inny sposób uchronić stronę przed robotami... nawet google używa captchty...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 19 Dołączył: 31.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Szukam pracy za granicą jako FrontendDeveloper - AKTUALNE
forum.php.pl/PoszukujePraca_Frontend_Developer_t218107.html |
|
|
![]()
|
|
to też dobra metoda, ale jeśli ktoś napisze bota, aby zasypywać moją konkretną stronę, to wtedy już będę w kropce, a captchta mnie uchroni - dobrze mówię?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 17 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to też dobra metoda, ale jeśli ktoś napisze bota, aby zasypywać moją konkretną stronę, to wtedy już będę w kropce, a captchta mnie uchroni - dobrze mówię? Nie do końca cię to uchroni, zawsze znajdziesz jakieś dziecko co siedzi i przepisuje te captchy np tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/937467-prosta-captcha/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 19 Dołączył: 31.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma co gdybać. Jeśli ktoś się uweźmie na jakąś stronę to zawsze znajdzie sposób. Przykład allegro.pl.
-------------------- Szukam pracy za granicą jako FrontendDeveloper - AKTUALNE
forum.php.pl/PoszukujePraca_Frontend_Developer_t218107.html |
|
|
![]()
|
|
jasne, ale jeśli użyjemy zewnętrznego, dużego skryptu typu recaptchta, to chyba możemy być pewni, że nikt go nie przejdzie, a przynajmniej będzie istnieć bardzo duża szansa
stąd właśnie moje pytanie; też uważałem, że mam instalować recaptchta, ale wolałem się najpierw upewnić ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 9 Dołączył: 25.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem akurat w robocie i nie pamietam nazwy tego skryptu, ale znalazłem ciekawą captche, która oparta jest na canvasie i przerysowanie w nim myszką losowego obrazka. Fakt obrazków jest mało bo zaledwie około 10-15 do wyboru i można ustalić sobie jakie konkretnie mają być losowo wyświetlane, ale uważam, ze jest to o wiele fajniejszy bajer niż przepisywanie niewyraźnych literek. Z drugiej strony ciekawe na ile to bezpieczne...
o mam! http://www.josscrowcroft.com/projects/moti...-jquery-plugin/ Ten post edytował gitbejbe 7.06.2013, 06:29:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taak, bo chcąc się szybko skontaktować z kimś za pomocą formularza mam wielką ochotę rysować kółeczka lub kwadraciki.
Jeszce lepiej gdy zamiast myszki mam touchpad, większy poziom trudności -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie najlepsze zabezpieczenie to: http://areyouahuman.com/ Nie trzeba się męczyć z przepisywaniem ;-)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje takie cudo zastosować wg własnego pomysłu
![]() Np coś w stylu przeciągania <div> na formularz, żeby wykonac submit ![]() http://jqueryui.com/droppable/ -------------------- allebhp.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:16 |