![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę dodać na stronce, którą robię, przelewy24 do płatności online. Czytam dokumentację i przy wysłaniu do nich formularza Postem mamy podać "p24_session_id Identyfikator sesji sprzedawcy" ale na stronie nie mam sessji. Jak mogę sobie z tym poradzić? Wystarczy im co przesłanie wysłać jakąś unikatową losową wartość? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Wystarczy im co przesłanie wysłać jakąś unikatową losową wartość? W ich dokumentacji masz wyraźnie napisane co to jest i czemu to służy. Służy to identyfikacji transakcji. Nie możesz więc co żądanie słać losowej wartości, bo wartość ta dla danej transakcji ma być ta sama. Chyba że miałeś na myśli "co transakcja" a nie "co żądanie"A po za tym co to za problem wystartować sesję gdy korzystasz z przelewy? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem właśnie jak to zrobić najlepiej, bo jeszcze nie miałem z sessją styczności.
No, nic trochę powysyłam emaili do nich, moze podzwonie a jak co napiszę jeszcze tutaj moje pytania. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Użycie słowa "sesja" jest tutaj trochę mylące. Chodzi o ID płatności z Twojego systemu. Przykładowo: klient składa zamówienie, przekierowujesz go do systemu płatności i w session_id wstawiasz ID zamówienia. Później odbierasz dane z ich strony i wiesz którego zamówienia dotyczy dana zwrotka. Niektóre systemy płatności (np. eCard) nie pozwalają na dublowanie wartości w tym polu. Nie można próbować kilkukrotnie opłacić tego samego zamówienia. Czyli w moim przykładzie w momencie składania zamówienia tworzysz osobny rekord płatności i dopiero ten ID przekazujesz do płatności. Ponawiając próbę płatności znowu tworzysz nowy rekord płatności dla zamówienia, a nie wysyłasz za każdym razem ID zamówienia bo doszłoby do powielenia ID.
Reasumując: daj tam ID zamówienia i już ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 00:27 |