![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Staram się zorganizować mały projekt - stronka której treść można aktualizować (mini CMS), zgodnie ze wzorce MVC. Chce po prostu dobrze... poczuć w ten sposób ten wzorzec.
Oczywiście podpatrzyłem jak to się ma w Zend Framework. Więc mam katalog: config, controllers, models, views, library oraz public. Każda podstrona ma swój kontroler (AboutController, HistoryController,...). Wszystko jest ok, tylko teraz nie wiem jak zorganizować moduł admina. Czy potraktować to po prostu jak inne podstrony i w tym samym miejscu dopisać kontrolery dla każdej podstrony do edycji i do logowania (LoginController, AdminAboutController,...)? Czy dołożyć katalog admin, skopiować strukturę katalogów - config, controllers, models, views, public... i tam tworzyć kontroler w stylu Admin_AboutController, Admin_LoginController, itd? A może to w ogóle nie tak? To w takim razie jak? ![]() Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 19 Dołączył: 31.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy dołożyć katalog admin, skopiować strukturę katalogów - config, controllers, models, views, public... i tam tworzyć kontroler w stylu Admin_AboutController, Admin_LoginController, itd? Dokładnie tak. Kontrolery niech wyglądają tak jak na normalnych stronach dla usera. Ten post edytował Talidali 2.06.2013, 23:34:51 -------------------- Szukam pracy za granicą jako FrontendDeveloper - AKTUALNE
forum.php.pl/PoszukujePraca_Frontend_Developer_t218107.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie robiłem nic w Zend Framework, ale czy tam trzeba ingerować w strukturę katalogów i dokładać jakieś katalogi w stylu admin?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:07 |