![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z obsługą warstw przez IE. Tworzę warstwe z przeźroczystym tłem: Kod div.layer{ background-color: transparent; width: 30px; height:15px; position: absolute; left: 142px; top: 160px; } następnie w kodzie html piszę: kodu funkcji nie wrzucam bo jest na pewno ok, używam go od dawna. Problem jest taki, że pod IE nie można kliknąć tej warstwy, Opera i Mozilla nie mają kłopotów. Czy da się jakoś zmodyfikować kod aby można było kliknąć warstwę pod IE, która ma przeźroczyste tło ? Bo jak zmienie tło na jakikolwiek kolor to jest ok. Ale ja chcę żeby było przeźroczyste. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj z-index. Ustawia kolejność warstw.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, to na pewno nie to. Poza tym jak tło jest jakiegokolwiek koloru to wtedy wszystko jest ok, kiedy jest przezroczyste wtedy jest kłopot.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrob filter: opacity(); jakos tak chyba ;/
|
|
|
![]()
|
|
Spox, z opacity działa, tylko że musiałem wywalić background-color i zrobić też opacity dla mozilli. Ale opacity chyba dopiero w css3 będzie standardem, teraz nie ma tego w specyfikacji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:10 |