![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Jestem w trakcie nauki php-a i tworze właśnie plik index.php. Jednak już na tym etapie natknąłem się na problem powtarza się kodu... Problem jest może i banalny ale chciałbym wiedzieć jak Wy sobie radzicie w takich przypadkach. Jedyny pomysł, który przyszedł mi do głowy to użyć: Kod $gowna = <<<PL Jednak z przyjemnością posłucham Waszych sugestii.$url = 'strony/glowna.php'; $title = "Bez switch: Strona główna"; $description = "Opis: Default - strona główna"; PL; Kod <?php if(isset($_GET['strona'])){ switch($_GET['strona']){ case 'kontakt': $url = 'strony/kontakt.php'; $title = "Tytuł: Dział kontakt"; $description = "Opis: Opis podstrony działu kontakt"; break; default: $url = 'strony/glowna.php'; $title = "Default: Strona główna"; $description = "Opis: Default - strona główna"; } }else{ $url = 'strony/glowna.php'; $title = "Bez switch: Strona główna"; $description = "Opis: Default - strona główna"; } include "templates/header.php"; include $url; include "templates/footer.php"; ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:04 |