![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Prosty skrypt otwierania stron bez przeładowania lecz co zrobić żeby działało poprawnie gdy zamiast normalnego linku np: strona-glowna.php bedzie aukcje.php?p=1. Wiem że przenoszę nazwę strony w get lecz chciałbym to zmienić tak aby nadal działało bez przeładowania lecz odbierało stronę ze zmiennymi.
moje pliki includes.php
scripts.js
index.php
Ten post edytował nikestylex7 30.05.2013, 17:22:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Prosty skrypt otwierania stron bez przeładowania lecz co zrobić żeby działało poprawnie gdy zamiast normalnego linku np: strona-glowna.php bedzie aukcje.php?p=1. Z takiej strony ajax pobierze, jaką mu podasz. To czy link będzie miał jakieś dane GET, nie ma tu nic do rzeczy. U Ciebie atrybut href to np. : "aukcje.php?p=1&a=1&r=3" - on wędruje do zmiennej changing_page. Ajaxem pobierasz zawartość strony : "includes.php?p=" + changing_page, czyli dla w/w atrybutu href będzie to adres : "includes.php?p=aukcje.php?p=1&a=1&r=3". Wydaje mi się, że to jest powodem tego, że skrypt nie działa jak oczekujesz. Być może się jednak mylę, bo problem/pytanie jest bardzo słabo opisany. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie powinieneś tam zamiast
dać ? Ten post edytował hondek 30.05.2013, 19:33:43 -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu uważasz, że powinien tak zrobić ? Skąd wiesz, co kryje się w includowanym pliku ?
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo twoj request w zdarzniu 'success' oczekuje chyba html'a, więc musisz go wyechować
![]() Kod success: function(html) { $('#content').html(html).show(); } EDIT: Sorka myślałem, że autor pyta, includowanie pliku nie wyrzuci zawartosci pliku na ekran, więc w zmiennej 'html' nie będzie contentu pliku, a tego chyba oczekuje autor Ten post edytował hondek 30.05.2013, 22:41:28 -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
Mizerna teorie waść prawisz.
Z tego co wnioskuję z tego co autor napisał - to on includuje pliki php, a nie html/txt. Nie wiem czy wiesz, ale plik PHP (który autor usiłuje includować) prawdopodobnie właśnie coś wyświetla, czyli pewnie w nim jest jakieś echo/print/readfile. -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:46 |