![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 4.08.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Ostatnio stworzyłem sobie nową odsłonę sklepu, i nie mam zielonego pojęcia jak przekierować linki ze starego sklepu na nowy. Google ma już kilka linków zaindeksowanych i nie chciał bym na wyświetlanie błędu. Sytuacja wygląda miejwięcej tak: Stary sklep: kategorie: link/do/cat/nazwa1/nazwa2 <- obydwie nazwy podawane są w panelu, nie dokońca potrzebnie produkt: link/do/item/numer_katalogowy_produku(nie klucz id z bazy)/nazwaproduktu <- nazwa produktu nie ma polskich znaków, znaków specjalnych oraz liczb, nie są one w ogóle wyświetlane odnoścnik: link/do/page/nazwastrony Nowy sklep: kategorie: link/idkategori-nazwa produkt: link/nazwakategori/idproduktu(klucz id bazy)-nazwaproduktu(wszystkie znaki, zamiast spacji -).html odnośnik: link/content/idpodstrony-nazwa Proszę o podpowiedź jak się za to zabrać, nie ogarniam jeszcze htaccessa i nie wiem jak rozwiązać problem aż tak różnych linków. Wszystkich linków jest powyżej 1000. A może jest jakiś sposób na przekierowanie wszystkich linków /do/x na stronę główną sklepu? Może to jest rozsądniejsze rozwiązanie? Z góry dzięki za pomoc, pozdro. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:52 |