![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam, Mam taki plik
Kod opcja wartość; opcja wartość; ... blok1{ opcja wartość opcja wartość ... blok1.1{ opcja wartość ... } } Chciałbym zaczytać ten plik do tablicy w formie Kod Array ( [opcja] => wartość [opcja] => wartość [blok1] => Array ( [opcja] => wartość [opcja] => wartość [blok1.1] => Array ( [opcja] => wartość ) ) ) Próbowałem podziałać z wyrażeniami regularnymi, ale problem jest jak jest blok zagnieżdżony w drugim bloku. Pytanie jest czy istnieje jakieś gotowe rozwiązanie do parsowania takich rzeczy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem dla Ciebie prosty kod: https://gist.github.com/Kofel/5669904
Używasz go na własną odpowiedzialność - wolałbym, aby raczej ten snippet był dla Ciebie nakierowaniem na rozwiązanie problemu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie, o coś takiego mi chodziło. Wytestuje ten kod i zobaczymy jak będzie działał. Jeszcze raz wielkie dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 14:53 |