![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam napisany w PHP magazyn, ogólnie działa na trzech tabelach, produkty, wzetki i pezetki. Teraz mam zaimplementować FIFO do wzetek. Zastanawiam się jak zaznaczać z której dostawy wydaje towar z magazynu tabela pz: id, id_item, count, price, date, dostawva tabela wz: id, id_item, count, date, nr_wz tabela produktów: id, symbol, name Dzięki za podpowiedzi. Dario -------------------- Dariusz Raczkowski
www.atrium-pc.pl www.e-pozyczka.one.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam nadzieje ze wiesz co to znaczy FIFO, oczywiscie bez uradzy, bo pytam tylko dla pewnosci. Dla przypomnienia dodam jedynie : First In First Out - Pierwszy dodany element powinien jako pierwszy zejsc z kolejki . ![]() W tabeli bazy danych pierwszym ( najstarszym ) elementem jest element, ktory ktory spelnia warunki wyszukiwania i ma zarazem najnizsze ID. Czyli tak po krotce :
Jako twoje warunki mam na mysli jakis sposob w ktory bedziesz zaznaczal elementy , ktore nie zeszly jeszcze z kolejki. Po znalezieniu , zaznaczasz go jako element, ktory zszedl z kolejki. Itd. Pozdrawiam Ten post edytował zbig 27.05.2013, 21:13:09 -------------------- Flash Flex PHP JAVA RED5 http://www.easyweb24.net
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat wiem co to FIFO, ale spoko:)
Ja mam pomysł taki, aby do tabeli PZ dodać kolumnę np ile_zostało i odejmować od niej wydawaną ilość. Pytanie jest jak realizuje się WZ gdy ilość przekracza jedną PZ np: PZ id, nrpz. data, cena, ilosc 1, 001, 01.05.2013, 25, 50 2, 0 02, 15.05.2013, 35, 100 WZ id, nrwz, data, ilosz 1, 001, 22.05.2014, 75 Część schodzi z PZ 1 reszta z PZ 2, hmm tu chyba WZ powinna mieć dwie pozycje z dwoma różnimy cenami zakupu? Pozdrawiam Dario -------------------- Dariusz Raczkowski
www.atrium-pc.pl www.e-pozyczka.one.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:19 |