![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
chciałbym stworzyć na stronie coś w rodzaju szybkiego FAQ-u tzn. mam po lewej stronie okna listę najczęstrzych pytań a po prawej chciałbym wyświetlać dla nich odpowiedzi. Np: gość klika w pierwsze pytanie, po prawej stronie wyświetla sie odpowiedź dla pytania pierwszego, klikając w pytanie drugie powoduje zniknięcie odpowiedzi na pytanie pierwsze i wyświetlenie odpowiedzi dla pytania drugiego. Próbowałem kombinować z funkcją hide, show, toggle ale nie mogłem uzyskać satysfakcjonującego efektu... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam serdecznie Ok, już napisałem samo podmienianie, po drodze jednak wymyślałem aby skrypt sam przeskakiwał pomiędzy pytaniami co np. 10s jeżeli gość ich nie klika, no i oczywiście mam teraz problem jak to zrobić (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) pokażę co mam: Kod <script type='text/javascript' src='http://code.jquery.com/jquery-1.8.3.js'></script> <script type='text/javascript'>//<![CDATA[ $(window).load(function(){ $('.pytanie').on('click', function () { $(this).addClass('selected').siblings().removeClass('selected'); $('.odpowiedz').hide(); $('#div' + $(this).data('target')).show(); }); $('.pytanie').first().click(); }); </script> |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Napisz sobie funkcję w której będziesz miał zmienną z aktywnym pytaniem i następnym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Za pomocą setTimeout() automatycznie zmieniaj pytania a jak ktoś kliknie w pytanie to czyścisz clearTimeout() (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To tak w telegraficznym skrócie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 13:25 |