![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Posiadam funkcję która wyswietla z bazy danych poszczegolne rekordy, a jak zrobic, abym mógł te rekordy modyfikowac z poziomu strony? np aby wyswietlalo zawartosc tabeli "Goście" i zebym mógł dowolnie edytowac np.
1. Maciek 2. Adrian 3. Karol i zebym obok mógł zmienic ten napis maciek i przy kazdym rekordzie miał napis "Aktualizuj". Jestem początkujący w tych sprawach, takze licze na wyrozumiałośc fachowców. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 13 Dołączył: 17.12.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Robisz formularz, w którym wyświetlaja się dotychczasowe dane. Po ich wyedytowaniu i zaakceptowaniu, zapytanie UPDATE aktualizuje rekordy.
http://www.w3schools.com/sql/sql_update.asp |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zrobiłęm coś takiego:
W jaki sposób mam zrobić wyswietlanie w formularzu i obok napis Aktualizuj? Heh refresh bo sam dojsc kurde nie moge, mecze sie juz kilka godzin :/ HELP! f8 Ten post edytował quizoz 29.05.2013, 08:00:37 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Musisz dać w FORM i w INPUT. No i musisz mieć SUBMIT
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Musisz dać w FORM i w INPUT. No i musisz mieć SUBMIT Nie może w przytoczonym problemie. Przecież ma kilka formularzy i chce je wysyłac bez przeładowania strony. Czyli ajax. Problemem bedzie cyt. "Jestem początkujący" - w tym wypadku zrobienie nawet prostej funkcji ajax pobierającej i wysylającej dane może być trudne. Więc może faktycznie trzeba iść na ugodę i zamiast guzików aktualizuj przycisk prezeładowywujący całą stronę. Ten post edytował timon27 6.06.2013, 13:10:39 |
|
|
|
|
|
|
|
hmm ale ja chce aby przeladowywany byl konkretny rekord i niemam pojecia jak to zrobic, pomoze ktos? - moze przeladowac cala strone, ale zeby modyfikowalo konkretny rekord przy ktorym wciskam aktualizuj.
zrobiłem coś takiego, ale nie wiem jak zrobić zeby rozpoznawalo które pola ma zaktualizowac, przypisalem im name o nazwie identyfikatora rekordu Pomożecie?
Ten post edytował quizoz 23.06.2013, 08:11:40 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 21:50 |