![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc, o rany jak mnie dawno tu nie bylo... Nie wiem ile razy wklepywalem swoje haslo i jakos zadne mi nie pasowalo
![]() Mam nastepujacy problem, może ktos mi pomoze: Potrzebuje przeporwadzic autoryzacje SMTP, bo nie moge wyslac emaila z poziomy php na inny serwer. Czy moze ktos wie jak to zrobic? Przeszukalem cale forum ale nie znalalem odpowiedzi na te nurtujace mnie pytanie. W sumie moze cos przeoczylem - jesli tak to wybaczcie, zmeczony jestem po poznanskich targach... ![]() Porsze o pomoc. Dzieki -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem że to targi były męczące, a nie Poznań?
![]() (chyba usunę mój post bo jeszcze podpadnę pod punkty I.2.c i IV.2.h regulaminu :wink:) -------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczegóły problemu:
<b>Moj serwer potrzebuje autoryzacji SMTP inaczej nie wysle z poziomy php za pomoca funkcji mail() zadnego emaila na inny serwer. Owszem, znalazlem PHPMailer'a ale nie dziala mi cos, byc moze cos zle robie. Czy ktos robil cos takiego?</b> Wstawilem najpierw funkcje in_set() do pliku ponizej (tam gdzie sa trzy kropki) i nie dziala, sprobowalem potem druga mozliwosc czyli wstawilem 2) tam gdzie sa przecinki i dalej to samo. Polglowkiem nie jestem wiec sciezki dostepow oczywiscie pozmienialem ![]() 1) ini_set("include_path", ".:/path/to/phpmailer/dir"); 2) $mail->PluginDir = "/path/to/phpmailer/dir"; Kod <?php ... $mail = new phpmailer(); ,,, $mail->IsSMTP(); // send via SMTP $mail->Host = "smtp1.site.com;smtp2.site.com"; // SMTP servers $mail->SMTPAuth = true; // turn on SMTP authentication $mail->Username = "jswan"; // SMTP username $mail->Password = "secret"; // SMTP password $mail->From = "from@email.com"; $mail->FromName = "Mailer"; $mail->AddAddress("josh@site.com","Josh Adams"); $mail->AddAddress("ellen@site.com"); // optional name $mail->AddReplyTo("info@site.com","Information"); $mail->WordWrap = 50; // set word wrap $mail->AddAttachment("/var/tmp/file.tar.gz"); // attachment $mail->AddAttachment("/tmp/image.jpg", "new.jpg"); $mail->IsHTML(true); // send as HTML $mail->Subject = "Here is the subject"; $mail->Body = "This is the <b>HTML body</b>"; $mail->AltBody = "This is the text-only body"; if(!$mail->Send()) { echo "Message was not sent <p>"; echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo; exit; } echo "Message has been sent"; ?> jak ktos bedzie mial problem moze sprobowac tego: w polu Form: nalezy wpisac aktualny istniejacy e-mail z tego serwera np. FORM: user@SERWER_NA_KTORYM_JEST_TEN_USER_I_TEN_SKRYPT_PHP Ten post edytował dvc 31.05.2005, 11:59:56 -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:58 |