![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki proble, najpierw spójrzcie na skryp a potem wytłumacze o co mi chodzi:
a więc jeżeli archiwum !=tak żeby wykonało warunek if ($data[1] >= $date) dla calego skryptu... jak to wszystko ma byc zapisane ? i oczywiscie na koncu skryptu musi byc to jeszcze raz, bo jezeli archiwum != tak to musi zakonczy tamten drugi warunek znaczkiem } i nie bardzo wiem jak to wszystko ma byc zapisane :/ Wiem ze to troche "pokretnie" i niezbyt jasno wszystko brzmi, ale mam nadziejŻe ze ktos zrozumie o co mi chodzi i pomoze ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie potrafie zczaic oco Ci chodzi... ale podpowiem
![]()
widzisz osochozi w tym wszystkim ? aha i jeszcez jedno jesli nie chcesz to nie musisz po
pisac
czaisz ? ![]() pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo mnie rozumiesz...
wytłumacze to pokoleji... jeżeli $_GET['archiwum'] != "tak" wtedy dla całego skryptu ma zastosować warunek if ($data[1] >= $date), w przeciwnym wypadku ma wykonac cały skrypt nie stosując już do niego warunku [if ($data[1] >= $date)... może wyjaśnie do czego służy ten skrypt... chodzi o zapowiedzi imprez: if ($data[1] >= $date) - słuzy do tego aby albo wysietlic dana zapowiedz albo nie (jezeli data imprezy jest przeszla to zeby juz tej zapowiedzi nie wyswietlało) ale niżej bedzie link zeby zobaczyc ARCHIWUM IMPREZ czyli $_GET['archiwum'] != "tak" - i wtedy ma juz nie zwracać uwagi na date tylko pokazać wszystkie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
no właśnie nie, bo teraz mi pokaże wartości zapowiedzi jeśli będą spełnione oba warunki, a chodzi o to, żeby wykonało drugi warunek, jeśli pierwszy jest spełniony
jeżeli pierwszy jest niespełniony to wykonać skrypt nie stosując drugiego warunku pozdrawiam Ten post edytował bronx 10.10.2004, 23:48:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<?php
if ( $_GET['archiwum'] != "tak" ) { if ($data[1] >= $date) { // Pokaż aktualne imprezy } } else { // Pokaż wszystkie imprezy } ?> Jak niebedzie w archiwum to sprawdzi date ... jak bedzie to pokaże wszystkie -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
mylisz sie kuziu....
no i teraz jeżeli archiwum != tak to żeby pętla się wykonywała nie stosując już wtedy warunku if($data[1] >= $date) dla całego skryptu... i chodzi mi o to, zebynie powtarzac jeszcze raz glownej czesci skryptu, tylko zeby warunek archiwum != tak objoal jedynie wywoalanie warunku if($data[1] >= $date) Ten post edytował bronx 11.10.2004, 12:19:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem, czy Cię rozumiem...
jeżeli nie ![]() ![]() -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Czachor, tak umiem zrobic (i o takie dzialanie skryptu w sumie mi chodzi), czyli skrypt wyglada teraz tak:
ale chodzi mi o to, zeby nie wpisywac w kodzie dwa razy tego calego glownego skryptu tylko zastosowac jakos pierwszy warunek wtedy w dwoch miejscach: 1) jezeli archiwum != tak zastosuj drugi warunek - wtedy calosc glownego skryptu jest tutaj 2) jezeli archiwum != tak zakoncz drugi warunek znaczkiem - } chociaz w sumie to sam nie wiem czy jest sens kombinowac z tym, skoro skrypt i tak dziala... dzieki WSZYSTKIM za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 12:10 |