![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie i proszę o pomoc.
Mam w bazie danych dwie tabele: "dane" i "rzecz". Struktura tabeli "dane": daneID nazwisko rzeczID Struktura tabeli "rzecz": rzeczID nazwa Przy edycji konkretnego rekordu z tabeli "dane", do edycji pola "rzeczID" używam rozwijalnej listy wyboru. Nie wiem, jak zrobić, aby pojawiała mi się lista z ustawioną wartością taką jak ma edytowany rekord. Rozwiązałem to w ten sposób, że najpierw wyświetlam listę z aktualną wartością pola, a obok listę w wyborem nowej wartości pola. Jak poprawić ten skrypt, abym załatwił to jedną listą.
--- Prosze uzywac [php] do umieszczania kodu php hwao |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuję ci pomóc. Poniżej kod który powinien działać.
kod pliku localhost.php
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miło z Waszej strony, że podjęliście się tematu. Dziękuję. Przetestuję sobie Wasze pomoce.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Przeniesione: Skrypty php -> php Początkujacy
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 08:50 |