![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest sobie strona z głosowaniem, gdzie nie widać jaki link uruchamia "nabicie" głosu. Jak wyciągnąć tego linka, by można go było zamieścić na stronie zewnętrznej np. blogu by ludzie w niego wchodzący automatycznie oddawali głos? Czy jest to w ogóle technicznie możliwe i czy ten link to link z protokołem HTTP, czy jakieś inne cuda?
Korzystałem z Firebuga, Wiresharka i Live HTTP Headers, ale nic nie mogę wydobyć. Za przykład niech posłuży np. ta strona: Kod http://www.cwtv.com/thecw/antmvoting klika się w zdjęcie i oddaje głos, mozna wyciągnąć linka?Czasami na tego rodzaju stronach najeżdżając na button, podświetla się jakiś link i można go skopiować do schowka, ale jak wklei się go bezpośrednio w pasek adresu to nie działa, tylko wypluwa nam stronę główną. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, takie linki da się wyciągnąć jeśli są przesyłane np. AJAX'em.
Jak masz firebuga to powinieneś sobie przenalizować działanie wszystkich wysyłanych nagłówków i znajdziesz ![]() Aczkolwiek nie zawsze to może wyjść bo jeśli dane są wysyłane postem to niestety mają zasięg tylko w danej domenie. -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:31 |