![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki string: Kod <em>hhhhhhhhhhhhh gggggggggggg hhhhhhhhhhh</em> <strong>hhhhhhhhhh hhhhhhhhh hhhhhhhhh</strong> gggggggggg ggggggg hhhhhhhhhhh ggggggggggggggggggggggggg <em>ggggggg ggggggg <strong>gggggggg dddddddddd</strong></em> Mam takie wyrażenie:
I to wyrażenie działa od samego początku do końca stringa. Ja chcę aby pasowało do końcówki tego ciągu czyli: Kod <em>ggggggg ggggggg <strong>gggggggg dddddddddd</strong></em> Jak to zrobić? Jeżli można to jak to zrobić w ten sposób że jeżli pomiędzy <em> a </strong></em> występuje </em> to wtedy jest lipa! Ten post edytował cykcykacz 24.05.2013, 13:28:20 |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzyj funkcji var_dump zeby sprawdzic co dokladnie zawiera tablica wyników, pod zerem bedzie calosc a pod 1 poszczegolne dopasowania ktore mozesz wyciagnac
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podałeś link do PHP.
Może ktoś pomoże? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podałeś link do PHP. ![]() Ewentualnie sprawdź sobie takim regexem, ale też będziesz miał to w tablicy wyciągnięte:
-------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
Mi chodzi o to jak wystąpi pomiędzy tymi wyrażeniami :
</em> to wtedy nie robi ciągu jak to zrobić próbowalem zapisać w ten sposób ale nie działa.
Edit: Mackos zrobiłem to na twój sposób:
Ten post edytował cykcykacz 28.05.2013, 09:14:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:15 |