![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam funkcję include(""); w pliku w folderze "script" (folder_glowny/script). Chciał bym aby ta funkcja włączyła plik php znajdujący się w folderze głównym. Ma ktoś jakieś koncepcje? Dziękują i pozadawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Warsztat: Apache 1.3.29 / PHP 4.3.4 / MySQL 3.23.58 / Winsyntax
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
includowany plik zawsze jest "barny" ze sciazki z pliku w ktorym jest wywolany include. nie wiem czy mnie zrozimiales.
przyklad: w pliku index.php includjesz plik z katalogu np foo czyli include("foo/plik.php"); pomimo tego ze includowany plik jest w katalogu foo a chcialbys w pliku plik.php incudowac plik z katalogo glownego to nie odnoisz sie do niego np. tak: (../plik2.php) tylko tak jaby plik byl w tym katalogu czyli include("plik.php"), jesli np sciezka o plku byla by taka: dir2/plik3.php to dolanczasz go poprzez include("dir2/plik3.php"); rozumiesz ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem
![]() Pozdrawiam i dziękuję Wam za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:12 |