![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Tak jak w temacie. Mam funkcję która zwraca mi w tablicy stringi.. No i teraz chciałbym, żeby policzyło mi który najczęściej występuje spośród wszystkich. Z tym, że nie musi to być cały ciąg(w sensie, że identyczny). Przykład:
wyniki[0] => gandalf szary wyniki[1] => czarownik gandalf wyniki[2] => GANDALF!! wyniki[3] => szary wyniki[4] => gandalf szary no i oczekuję, że zwróci mi: gandalf : 4 gandalf szary: 2 szary : 3 no i np 5 najczęściej występujących. Głównie chodzi mi o sam pomysł za pomocą jakich funkcji to zrealizować bo nie mam pojęcia jak się za to zabrać w momencie zapamiętania pierwszego wzorca czy coś w tym stylu(do czegoś to wkońcu trzeba porównać). Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem. Pozdro |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
implode
str_word_count array_count_values Ja to widzę tak że implodujesz tą tablicę do jednego stringa. Używasz str_word_count($string, 1) który zwraca ci tablicę wyrazów, a następnie array_count_values zliczasz jej wyrazy i otrzymujesz tablicę, którą możesz posortować i poobcinać jak ci wygodnie do wyświetlania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:51 |