![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-amrasi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Stworzyłem prosty skrypt oparty jedynie o ciasteczka i formularz, który generalnie polega na tym, że skrypt prosi o wpisanie imienia, po czym imię jako zmienna wysyłane jest POST'em do ciasteczka i odtwarzane z niego (wtedy formularz znika i pojawia się opcja, aby zmienić imię). Problem polega na tym - i nie rozumiem dlaczego tak się dzieje - iż po tym, jak daję wysyłanie - ciasteczko "nie zaskakuje" i aby zadziałało muszę np. odświeżyć stronę. Dlaczego tak się dzieje i jak to zmienić/co zmienić aby działało? (Jakiś czas temu tworzyłem skrypt o podobnej mechanice, który musiałem zaimplementować na stronę i miałem ten sam problem). Oto kod skryptu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Once the cookies have been set, they can be accessed on the next page load with the $_COOKIE or $HTTP_COOKIE_VARS arrays."
|
|
|
-amrasi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rozumiem. W takim razie jak najprościej zmodyfikować, aby po wysłaniu formularza bezproblemowo "załapało" cookie?
Wiem, że jest na to parę sposobów, ale chodzi mi o najprostszy, zakładając, że formularz i efekt będą znajdować się na tej samej stronie (w moim przypadku 1.php). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np. po ustawieniu ciasteczka: header('location...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
setcookie("user", $imie, time()+3600*24*365);
$_COOKIE['user'] = $imie; TAda.... |
|
|
-amrasi- |