![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przerasta to moje obecne umiejetnosci JS bo poki co jedynie implementuje jquery, a wydaje mi sie ze da sie to w max kilku linijkach napisac.
Podrzuci ktos skrypt ktory zmienia kolor tła input text na to co jest aktualnie w nim wpisane? bede wdzieczny, pozdrawiam ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
działa, o to mi chodziło, jestem bardzo wdzieczny.
A może podpowiesz dlaczego ten <script> musi być za inputami zeby trybilo bo jak jest przed to nie chce zmieniac ... tak na przyszlosc, 2 rzecz czy da sie do tego input cos doczepic w kodzie zeby dzialal tylko do inputow o okreslonej klasie? a moze da sie do wczepiac jako <input onchange=""> i to co wpisales? jeszczce raz wielkie dzieki za szybka odpowiedz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad. 1
ponieważ skrypt wykonuje się zanim inputy zostaną utworzone ![]() ad. 2 poczytaj o selektorach w jQuery, możesz praktycznie dowolnie dobierać elementy dla których wykona się kod ad. 3 tak, można, ale jest to nieeleganckie ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
dzieki Pawel, sa to dla mnie cenne wskazowki-lekcje podstaw JS na przyszlosc.
zrobilem narazie nielegancko ale i tak spoko że cos tam probuje i działa: CODE onkeyup="$(this).css(\'background-color\', $(this).val());" slashe sa gdyz input sa generowane i wyswietlane echo w php poczytam o jeszcze selektorach na pewno bedzie mi to kiedys potrzebne to wszystko, pozdrawiam. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:50 |