![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
mam problem z napisaniem skryptu który wstawiałby do bazy dane. Chodzi mi o to że robie taki programik do testów i niestety utknąłem w pewnym miejscu. Skrypt powinien wstawiać do tabeli dane podane na formularzu oraz dane wybrane z listy(dane te zapisane są już w innej tabeli). Problem pojawia sie w momencie dodawania poniewaz wogle nie chce mi wpisywać do tabeli. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Jak macie pomysł jak to rozwiązać to dajcie znać. Napisany przeze mnie skrypt wygląda tak:
skrypt ten powinien jeszcze wstawiać w polu Id_prowadz i Id_przedmiotu pobrany identyfikator z innych tabel odpowiednio przypisany do prowadzącego i do przedmiotu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinienem ci podawać na tacy rozwiązania ale zrobię wyjątek.
i jeszcze plik localhost.php
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za podesłanie gotowca.
Jednak mam jeszcze mały problem bo wywala mi podczas uruchamiania błąd: Kod Failed opening required 'Connections/localhost.php' (include_path='.;c:\apache\php\pear') in c:\apache\htdocs\generator\stronka.php on line 1 może to jest związane z tym że mam starszą wersje php i poprostu nie obsługuje tej funkcji? I jeszcze jedno w którym miejscu mam wykorzystać ten fragment kodu
i jeżeli dobrze sie domyślam to html jest w oddzielnym pliku? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...Jeśli chcesz dodać do bazy dane, powinieneś użyć INSERT
Jeśli to stasujesz, skrypt nie ma prawa odmówić Ci posłuszeństwa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:18 |