![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki mały problem - jak wyświetlam dane z bazy danych sortuję je według jednej z kolumn (GROUP BY) to owszem wyświetla dane ale jeśli dwa rekordy mają tą samą wartość to nie wyświetla innych tylko jeden. Bardzo proszę o podpowiedź budowy zapytania. Z góry dziękuję! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
ORDER BY cos ASC lub DESC
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak robiąc otrzymuję tylko po jednym z tych wpisów które mają tę samą wartość w kolumnie według której sortuję a chcę wyświetlić całość tylko DESC
dla przykładu: r1 - w1 r2 - w1 r3 - w2 r4 - w3 r5 - w3 w tym wypadku wyświetli tylko r1, r3 i r4 zamiast wszystkich bo niektóre mają tą samą wartość w 2 kolumnie - rozumiesz o co mi chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę się mylić, ale czy "GROUP BY" przypadkiem nie pominie powtarzających się rekordów ? Dlatego występuje "bład", o którym piszę autor
|
|
|
![]()
|
|
haha ORDER BY rozwiązało problem - myślałem że można tylko GROUP BY używać ale działa w ten sposób - z ORDER BY (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:05 |