![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem
Mam pętle która wyciąga 100 rekordów. Dla każdego rekordu pobierane są dodatkowe wyliczenia - około 20 różnych wyników. Te wyniki są wyliczane za pomocą dość skomplikowanych wzorów, są czasochłonne. Jesli skrypt ma zwrócic po 20 danych w 100 wierszach to zajmuje mu to ogrom czasu jak na php (z 2 min trzeba czekać ![]() Szukałem rozwiązania z tabelami tymczasowymi ale to odpada gdyż na przemian korzystam z kilku baz i zawartość tabeli tymczasowej sie kasuje. Moje pytanie do ekspertów ![]() Czy da się zrobić tymczasowe zapamiętywanie wyników dla pobranego rekordu lub po prostu wyświetlenie go na ekranie, potem drugiego itp. Zeby skrypt nie czekal az wszystko wyliczy i wyswietli. PS. W skrypcie korzystam z sesji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
1. Wes wszytkie dane w tablice (array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual).
2. serialize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ta tablice. 3. Zapisujesz plik i do niego tablice ktora zostala potraktowana serialize 4. Potem na poczatku mozesz sobie sprawdzaac kiedy ostani raz plik był zapisany i albo z nieog czytac albo robic nowy --- Odczyt. 1. Zaladuj caly plik do zmienej 2. Wes ta zmiena unserialize i masz ta tablice co na poczatku z danymi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(hwao @ 2004-10-09 09:54:13) 1. Wes wszytkie dane w tablice (array" target="_blank ta tablice. 3. Zapisujesz plik i do niego tablice ktora zostala potraktowana serialize 4. Potem na poczatku mozesz sobie sprawdzaac kiedy ostani raz plik był zapisany i albo z nieog czytac albo robic nowy --- Odczyt. 1. Zaladuj caly plik do zmienej 2. Wes ta zmiena unserialize i masz ta tablice co na poczatku z danymi Hmm Nigdy nie uzywalem serialize ale skoro to pomoze to juz doczytuje co to za cudo ![]() Thanks |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:41 |