![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Jestem poczatkujący w temacie Zend Framework - usiłuję nauczyć się go z książki W. Gajdy "Zend Framework od podstaw". Zainstalowałem środowisko, które jest na stronie Helionu, rozpocząłem przerabianie przykładów i ... "utknąłęm" na str. 35. Gdy w wierszu pleceń piszę "zf enable layout" otrzymuję komunikat "Action 'enable' is not a valid action". Czy ktoś mógłby spróbować wyjaśnić przyczynę ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam pojęcia dlaczego masz ten komunikat, ale jak "studiowałem" Zenda to używałem tego poradnika: http://zend-framework.web-portals.pl/tworz...pplication-ini/ - jest tam napisana manuala wersja w jaki sposób odblokować/stworzyć layout.
(czerwoną czcionką jest napisany kod, który należy dodać) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy ci pomogę ale ja się uczyłem z tego tutorialu i zawsze polecam to oczywiście wersja 1.
http://www.youtube.com/watch?v=UiG2bCmZt-I...0503BB7541343E9 Rozjśnił mi co nie co! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć, pehaap znalazłeś rozwiązanie tego problemu?? Też utknołem w tym miejscu. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Ten post edytował nikrogul 9.06.2015, 07:39:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 30 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć, pehaap znalazłeś rozwiązanie tego problemu?? Też utknołem w tym miejscu. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Jakie szanse ma odpisac koles piszący 2 lata temu który napisał 4 posty? Pozatym moja rada książkę traktuj pobocznie, a czytaj manual w necie, te książki zend/symfony Gajdy są w 50% już nie aktualne i często więcej z nich problemów niż pożytku (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:46 |