![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jest taka sytuacja: wpisuje na mojej stronie w oknie szukania po frazie jakieś słowo. Potrzebuję skryptu/aplikacji/pluginy, który by potrafił rozpoznać w jakim języku jest napisana ta fraza i automatycznie ją tłumaczy na np język polski. Ta fraza(juz przetłumaczona) później trafia do zapytania mysql, które wyszukuje odpowiednie rekordy. Baza jest w języku polskim więc słowo wskazane w wyszukiwarce też muszą być w tym języku. Stąd też moje pytanie. Wie ktoś z was może, czy istnieje gdzies takie rozwiązanie w necie ? Szukam już trochę i nic nie wpadło mi jeszcze w ręce a wiem ze jest takie coś. Google translator ma kilka aplikacji pod androidy itd z taką możliwością. Gdzieś kiedyś też widziałem na jakiś stornach internetowych takie rozwiązanie. Jeśli ktoś z was wie pod jaką nazwą mogę coś takiego znaleźć, wdzięczny byłbym o jej podanie Pozdrawiam Ten post edytował gitbejbe 13.05.2013, 17:06:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a coś bezpłatnego ? czy raczej nie mam co na to liczyć ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 96 Dołączył: 10.04.2008 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wczytałem się w tego microsoft translator i faktycznie, ofertę mają lepszą. do 2mln znaków za darmo w miesiącu. Jednak przeglądając skrypty napotkałem pewne ograniczenia. Mianowicie idąc krok po kroku w tym tutorialu :
http://blogs.msdn.com/b/translation/p/phptranslator.aspx jest taka linijka z :
a ja muszę mieć skrypt, który sam mi wykryje język i go przetłumaczy na polski ******************** EDIT a jednak znalazłem tą opcje link : http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff512396.aspx dzięki za pomoc! TEMAT DO ZAMKNIĘCIA Ten post edytował gitbejbe 13.05.2013, 19:53:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:45 |