![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem dlaczego z pozoru dwa takie same zapytania wykonują się w tak różnym czasie
To zapytanie wykonuje się w czasie mniejszym niż sekunda i zwraca 116 idków
Tego zapytania nie udało się wykonać, po 10 minutach przerwałem operację
To zapytanie jest takie samo jak wyżej, tylko zamiast pod zapytania z palaca są wpisane id których jest w sumie 116, i wykona się w czasie krótszym niż sekunda....
Moje pytanie brzmi dlaczego jest taka duża różnica w czasie wykonania tego drugie zapytania skoro na moją logikę powinno ono trwać czas podzapytania + czas głównego zapytania. Co nie powinno trwać dłużej niż sekundę, a jednak trwa nieokreśloną ilość czasu..... Dlaczego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Fantastyczny" sposób korzystania z podzapytań przez MySQL (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@mmmmmmmm za to Twój post jest "fantastycznym" przykładem udzielania odpowiedzi.....
@e-y-e tu ci do niczego podzapytanie nie jest potrzebne. Całość realizujesz zwykłym zapytaniem z LEFT JOIN
i już. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Nospor z całym respectem jakim Cię dażę ale jaki sens ma:
(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
@Sephirus i ja również z całym szacunkiem jaki do Ciebie mam, ale o co Tobie chodzi?
Autor chce pobrać tylko te kategorie, które nie mają więcej niż 20 produktów. Jeśli nie rozumiesz jego logiki, to pytaj się jego czemu chce pobrać tylko takie kategorie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ja mu tylko pomagam to zrealizować. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor, nie rozumiem o co ci chodzi. @e-y-e pytał dlaczego jest taka różnica i udzieliłem mu POPRAWNEJ odpowiedzi na pytanie.
|
|
|
![]()
|
|
Sorki, nie doczytałem końcówki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:34 |