![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Z góry przepraszam jeżeli tytuł tematu jest nie prawidłowy. Chciałbym się was zapytać jak przy pomocy preg_match sprawdzić czy np. na stronie www występuję słowo ustawione przeze mnie w zmiennej. Pozdrawiam DeoN |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Koniecznie preg_match?
http://pl.php.net/substr_count do sprawdzania ile razy w tekście występuje dany ciąg służy powyższa funkcja. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Koniecznie preg_match? http://pl.php.net/substr_count do sprawdzania ile razy w tekście występuje dany ciąg służy powyższa funkcja. Niestety ale tak zależy mi na preg_match, nie chcę niestety zliczać ile dany tekst występuje.. Ma to być dokładnie sprawdzone |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Strony pobiera się CURL-em lub poprzez file_get_contents('strona'); Dziękuję za ten przykład a mógłbyś mi pokazać jak to wykonać przy pomocy file_get_contents() na stronie www z wybraną frazą? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_contents() pobiera źródło strony
lub jeśli chcesz wyciągnąć wszystkie wystąpienia słowa |
|
|
![]()
|
|
_Borys_, dziękuję za przykład.
Jednakże zastosowałem strpos(), na początku własnie przy pomocy file_get_contents() pobrałem zawartość następnie użyłem strpos() do sprawdzenia całej strony czy tekst pod zmienną $fraza znajduje się w podanym linku ![]() Może komuś się przyda w przyszłości.
Pozdrawiam Dziękuję za pomoc leci pomógł. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:18 |