![]() |
![]() |
-zelooo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Robię stronę na lekcje informatyki na ocene ze wzoru.
Interesuje mnie generalnie pomoc tylko w usunięciu jednego paska (raczej odstęu) między menu a headerem. link do strony: http://zelo.cba.pl/strona/ kod html:
kod css:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń diva o id pasek.
|
|
|
-zelooo- |
![]()
|
Goście ![]() |
No ale to nie to, chodzi mi o pusta przestrzen nad menu (home itp.) a pod tym logo z renderem c4d.
Szukam w kodzie i już nie wiem co mogłem zrobić źle. Po porostu jest tam pusta przestrzeń w kolorze backgounda. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Usuń diva o id pasek. Bzdura. To menu dodaje ten odstęp... Ściśle ujmując, lista (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
-zelooo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dobrze tak myślałem ale czy moglbys wskazac mi dokładną linie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyślałem o całkiem innej przestrzeni (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sory
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Problemem jest to, że nie stosujesz plików pokroju reset.css by zniwelować różnice w wyświetlaniu między przeglądarkami dla "gołego" kodu. Samo
body {margin: 0; padding: 0;} nie rozwiąże Ci problemu. Inne elementy blokowe nadal mogą mieć marginesy i dopełnienia. Najlepiej wrzuć do kodu css stąd: http://meyerweb.com/eric/tools/css/reset/ i dopiero jako drugi plik css własny. Wtedy sam zauważysz, że coś nie grało od początku. |
|
|
![]()
|
|
A na szybko to #menu ul {margin:0;}
Ale jeśl najpoprawniej będzie używać jakiegoś pliku reset jak napisali wyżej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
-zelooo- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzieki bardzo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |