![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam na stackoverflow znalazlem skrypt ktory zapisuje cookie by zapamietac ustawionych jquery toggle ktory jest schowany ktory widoczny. Pobawilem sie zeby to zaimplementowac u siebie metoda prób i bledow bo poki co co nieco tylko w php dzialam a z JS to nic jedynie pluginy jquery ale w planach bede sie szkolil.
Potrzebuje pomocy z przerobka jak zobic zeby sutawic stan poczatkowy niektorych divów.. ten kod mam 3 razy wklejony pod rozne id divów i niektore mialy byc odsloniete niektore zasloniete. Teraz od poczatku wszytskie sa schowane, oczywiscie jak sie odsloni t potem ladnie na podstawie ciastka zapamietuje ustawienie. jednak chcialbym aby przy 1 wejsciu narzucic moja propozycje odlonietych/zaslonietych divów. kolejna sprawa moze mnie ktos podszkoli jak dac efekt rozwijania (funkcja slow? fadie in/out? slide? animate?) gubie sie w tym.. a moze da sie w css? CODE <script> $(document).ready(function () { $("#switchusers").click(function () { var closed = $("#users").is(":hidden"); if (closed) $("#users").show(); else $("#users").hide(); setCookie("switchusers", closed, 365); }); var openToggle = getCookie("switchusers"); if (openToggle=="true") { $("#users").show(); } else { $("#users").hide(); } }); function setCookie(c_name, value, exdays) { var exdate = new Date(); exdate.setDate(exdate.getDate() + exdays); var c_value = escape(value) + ((exdays == null) ? "" : "; expires=" + exdate.toUTCString()); document.cookie = c_name + "=" + c_value; } function getCookie(c_name) { var i, x, y, ARRcookies = document.cookie.split(";"); for (i = 0; i < ARRcookies.length; i++) { x = ARRcookies[i].substr(0, ARRcookies[i].indexOf("=")); y = ARRcookies[i].substr(ARRcookies[i].indexOf("=") + 1); x = x.replace(/^\s+|\s+$/g, ""); if (x == c_name) { return unescape(y); } } } </script> dzieki za sugestie lub rozwiazanie skoro nikt nie wie, to czy jest mozliwosc zatsowania takiego skryptu ktory by nie przladowywal strony? obecny chyba robi to by zapisac cookie a wyczytalem ze refresh jest konieczny do odczytywania. Myslalem ze jak zrobi sie to w JS to sie uniknie przeladowania.. ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:45 |