![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z napisaniem skryptu dodawania do bazy. Chodzi mi o to że robie taki programik do testów i musze wykonać coć takiego: - podczas dodawania nowych przedmiotów należy do każdego przedmiotu przypisać odpowiedniego wykładowce, którego wybieramy z listy rozwijalnej na której znajduje sie imię i nazwisko każdego z wykładowców wcześniej dodanych do bazy. Napisałem już jakiś skrypt ale niestety nie działa tak jak powinien ponieważ zapisuje mi w bazie tylko nazwy przedmiotów a w miejscu gdzie powinno pobierać ID wykładowcy nic nie wstawia. Dobrze działający skrypt powinien pobrać ID wykładowcy i wstawić go do tabeli przedmiotu obok nazwy przedmiotu. Np. Id Jana Kowalskiego to 5 więc w tabeli przedmioty powinno wstawić liczbę 5 a w moim skrypcie niestety wstawia 0. Skrypt wygląda tak:
Nie mam pojęcia dlaczego tak sie dzieje. Jeżeli macie jakieś pomysły to podeślijcie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_insert_id() a nie last_insert_id()
![]() [edit] nie do konca sie wczytywalem w kod ale to chyba powinno byc to co u gory a jak nie to, to podaj strukture tabeli Przedmioty Ten post edytował Ive 8.10.2004, 17:21:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Struktura tabeli Przedmioty wygląda tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 15:16 |