![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 31.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam formularz który ma za zadanie: - dodać pytanie - dodać 4 odpowiedzi - określić właściwą odpowiedź Chciałbym aby do PHP było przekazywane: - treść pytania - treści wszystkich odpowiedzi + przekazanie informacji która odpowiedź jest prawidłowa Jak zrobić to też od strony PHP? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczekujesz gotowego kodu czy wskazówki? Bo jak to drugie to w pierwszym lepszym kursie php w którym jest coś o obsłudze formularzy się dowiesz.
Ten post edytował Monter08 11.05.2013, 10:30:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 31.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nawet jeśli gotowego kodu to co? Nie chodzi mi o napisanie konkretnie kodu pod ten moj skrypt ale nie wiem jak przekazać wartość pola tekstowego w VALUE RADIO tak aby wysyłając informacje:
- treść pytania - 4 odpowiedzi + zaznaczenie prawidłowej odpowiedzi otrzymać to wszystko w PHP bez kombinowanie. Bo drugie roziwązanie do takie: - dodaje pytanie + odpowiedzi - wyświetlam ponownie pytanie + radio - w value radio importuje treść odpowiedzi i robię UPDATE bazy prawidłowej odpowiedzi... tylko po co robić to samo dwa razy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Coś przekombinowales...
To się robi tak: input na pytanie 4 inputy na odpowiedź a przy każdym inpucie na odpowiedź ma być radio, którego zaznaczenie będzie informować, że to jest prawidłowa odpowiedź. W ten sposób wszystko masz w jednym prostym kroku. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:35 |