![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzebuję pomocy jestem początkujący ;] a mianowicie jak zrobić, aby do bazy danych dodawano każdy numer telefonu, który wyśle sms premium da się w ogóle to powiązać ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Musiałbyś powiązać to z jakimś systemem SMS API. http://www.smsapi.pl/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co wyczytałem to umożliwiają oni wysyłanie sms z mojej strony ale nie widziałem nic do rejestracji użytkowników, którzy odpowiedza na sms chodzi o to, że na numer xxxxxxxx ktoś wysyła sms o tresci xxx i tym samym automatycznie dodaje się nowy rekord w bazie danych z godzina, minuta i sekunda wysłania sms
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz platnosci-online Zobacz ofertę SMS Premium Pro. Nie jestem do końca pewien ale z tego co wiem jest możliwość uzyskania możliwości wysłania do 3 sms zwrotnych, chyba nawet w określonym czasie(osobiście wątpię, żeby jakakolwiek firma podawała numery) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
tak chyba tez nie da rady nie potrzebuje sms zwrotnych użytkownik na stronie czyta na jaki numer ma wysłać sms i o jakiej treści i jak wyśle to widnieje w bazie danych i to tyle ale właśnie nigdzie tego znaleźć nie mogę
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A musi to być koniecznie premium SMS?
Są opcje aby czytać odebrane SMSy wysłane na normalny numer (albo specjalny). W przypadku premium zazwyczaj u operatorów widać tylko pierwszych 6 cyfr numeru, być może uznano, że jeżeli ktoś wysyła premium sms to chce otrzymać "anonimowo" kod. Dla sprzedawcy nie jest istotne z jakiego numeru kod został zakupiony. |
|
|
![]()
|
|
miało to być tak, że do wygrania 20 tys zł i wygrywa ten kto wyśle sms najbliżej pełnej godziny do tego był potrzebny czas wysłania sms i numer, żeby się skontaktować z tą osobą a premium sami rozumiecie, bo to konkurs
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Średni konkurs. SMSy różnie dochodzą, zwłaszcza premium poza tym jeżeli wszyscy zaczną wysyłać o pełnej godzinie to tym bardziej numer dostanie laga.
|
|
|
![]()
|
|
odbiegamy od tematu ;] ale wie ktoś jak zrobić coś takiego ?
|
|
|
![]()
|
|
Skoro masz 20 000 zł na nagrody i jednocześnie jesteś początkujący to szybciej będzie to zlecić jakiejś firmie, która się w tym specjalizuje, a nie pytać na forum.
Przecież to nie jest kwestia jednego skryptu - tu wchodzą kwestie infrastruktury telekomunikacyjnej, a potem kwestie samego systemu, który w PHP pewnie też ciężko będzie napisać bo trzeba by było być bardzo konsekwentnym jeżeli chodzi o czas - nie można by było się ograniczać do sekund. Dochodzą jeszcze kwestie prawne czy taki konkurs nie podchodzi pod grę losową. Niby jest tu jakiś element nielosowy ale lepiej mieć pewność i opinię specjalisty albo źródła. Ten post edytował markonix 13.05.2013, 09:44:12 |
|
|
![]()
|
|
jeżeli chodzi o losowość to już się dowiedziałem i nie jest to gra losowa więc komisja nie musi być obecna ;] a orientuje się ktoś ile może kosztować "zbudowanie" czegoś takiego przez firmę ?
|
|
|
![]()
|
|
oferia, zlecenia.przez.net itp.
Odezwie się pewnie firma, która już takie coś robiła bo swego czasu było pełno tego (teraz modniejsze jest zdzieranie kasy na płatnych subskrypcjach). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 02:21 |