![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hejka!
W sumie nie wiem jak nazwać ten problem. Chciałbym stworzyć coś takiego, że jeśli system odliczy 30 sekund(połączone z licznikiem w czasie rzeczywistym) wykona jakieś zapytanie do mysql i za jednym odświeżeniem pokaże odświeżone dane... Jak zawsze poszukałem chwilę w googlach i znalazło coś takiego odnośnie licznika:
Ale niestety nie umiem tego edytować żeby nie musiało być wysyłanego postem czasu... Mam nadzieję, że ktoś wesprze dobrym słowem i naprowadzeniem na temat tego ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, może odliczanie czasu + ajax?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
może być ajaxem ;]
Tylko wiesz... Ty do mnie ajax, a ja widzę to jak wielką mapę kraju, na której mam poszukać niewielkiej wioski... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google -> jquery ajax
|
|
|
![]()
|
|
JQuery... kojarzę, ale nijak nie umiem tego użyć ;/
|
|
|
![]()
|
|
Weekend przed Tobą, powodzenia
![]() |
|
|
![]()
|
|
Naprawdę wsparcie na maxa
![]() może jakieś nakierowanie na jakie funkcje zwracać uwagę czy coś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak zawsze poszukałem chwilę w googlach i znalazło coś takiego odnośnie licznika: (...) // Niniejszy skrypt pochodzi z serwisu "JavaScript w przykladach" // Copyright ? 1999 Maciej Szczepaniak <maciek@wls1.ch.pwr.wroc.pl> podpowiedź pierwsza. Jak chcesz coś znaleźć to nie szukaj po polsku. Tłumaczysz na angielski i walisz: http://www.google.pl/search?q=jquery+ajax+...script+download pełno gotowców i tipsów. podpowiedź druga. Jeśli zajmujesz się programowaniem regularnie, choćby hobbystycznie (nie mówiąc już zawodowo), powinieneś ogarniać jak najwięcej tematów, choćby pobieżnie. Więc też polecam wygooglanie: javascript setTimeout, setInterval javascript keyword var jquery $.get Date object javascript no i przerobić jakieś tutoriale do jquery itp. Ten post edytował PrinceOfPersia 10.05.2013, 20:39:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ogarniam kilka zagadnień
![]() Ja ogólnie siedzę w PHP stale i wszystko bazowane na odświeżaniu strony, etc ;P chociaż stwierdzam, że nad tym całym jQuery przesiedzę bo ciekawy temat jak widzę możliwości tego ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:22 |