![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie,
Niestety nie mogę sobie poradzić z brakiem polskich znaków na swoim forum. Kompletnie nie mam pojęcia gdzie szukać problemu, nie znam się na PHP dla tego po pomoc przychodzę do was. Moje forum http://battlefieldpolska.hol.es/ Może ktoś pokieruje konkretnie w którym pliku zmienić kodowanie na UTF-8. Pliki na serwerze ![]() ![]() ![]() Ten post edytował PIR_PL 10.05.2013, 11:05:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zmienić w części head strony:
z
na
Z kodowaniem to może być kilka problemów z tego co mi wiadomo ale zazwyczaj jak już nie jest to probelm Bazy danych ani problem źle zapisanych plików to rozwiązanie które ci podałem powinno pomóc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko w którym pliku to zmienić ? index.php i index.htm zmienione, a źródło dalej pokazuje iso-8859-2.
Dodam jeszcze że to jest nowo postawione forum, nic na nim nie było grzebana, zainstalowałem z pliku ściągniętego ze strony phpBB by przemo i już był problem. Myślę że może przed instalacją w jakimś pliku instalacyjnym mógłbym to zmienić ? bo w ustawieniach serwera mam ustawione kodownie UTF-8 Ten post edytował PIR_PL 10.05.2013, 11:42:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze z tym to ci nie pomogę musisz być cierpliwy i znaleźć ten plik albo ktoś z forum ci pomorze.
Edit Ps: Nie jestem pewien ale jak włączę link który podałeś to np: Strona Główna pisze ł oraz ó. Czyli wszystko ok? Ten post edytował cykcykacz 10.05.2013, 11:48:43 |
|
|
![]()
|
|
Ajjj nie sprecyzowałem, chodzi mi o polskie znaki w nazewnictwie tematów i przy postowaniu, ucina przy pierwszym polskim znaku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:44 |