![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zakładając, ze dysponujemy hipotetycznym kodem:
Ja napisać skypr w JS, który przy zdarzeniu onMouseOver zmieni tło na "yellow" a po onMouseOut przywróci oryginalny kolor? Niestety, ale chwilo brak mi jeszcze czasu na zabawę z JS, więc będe wdzięczny za pmoc ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2004 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich po raz pierwszy
![]() Kod onmouseover="this.style.backgroundColor='#fafafa'" onmouseout="this.style.backgroundColor='#f4f4f4'" Pozdrawiam/Zone |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Przeczytaj jeszcze raz mój problem.
Ja wiem jak zamienić kolor w obiekcie. Nie wiem, jak przywrócić jego oryginalny kolor po onMouseOut. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AFAIK nie mozesz przywrocic 'oryginalnego' koloru - mozesz dac nowy - np taki sam jak ten oryginalny.
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
Nie mozna w zmiennej JS zapamiętać stanu obiektu przy zdarzeniu OnMouseOver i przywrócić go przy OnMOuseOut
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
pewnie że można.
Choćby tak
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja robie to tak:
w stylach definiuje:
a potem w kodzie juz tyko: tylko ze nie jest to przy uzyciu JS a CSS ale moze tez sie przyta tobie scanner |
|
|
![]()
|
|
DeyV: Ty już wiesz.
nocnyMarek: Przyda się na penwo przy sprzątaniu szablonów ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nocnyMark():
Hover w IE dziala zdaje sie tylko na linkach (nie dziala jako styl czegokolwiek innego niz 'a'). DeyV: Kurde, dlaczego nie pomyslalem o zmiennych ![]() -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bregovic @ 2004-10-08 12:52:56) nocnyMark(): Hover w IE dziala zdaje sie tylko na linkach (nie dziala jako styl czegokolwiek innego niz 'a'). W Firebird działa, w IE6 nie, no ale kto by się przejmował IE? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 23:55 |