![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym zrobić własny popup, który wstrzymywałby resztę skryptów (asynchronicznych) dopóki nie zostanie wciśnięty odpowiedni przycisk - taki prosty Alert. Chcę skorzystać z ZURBowego Reveal'a. Wywołując go np. tak:
Problem w tym, że jeżeli za revealem dam np. alert(1) to zanim pojawi się modal to wyświetli mi się alert. I tu bardzo bym prosił o pomoc - jak zablokować wykonywanie reszty (np. alert(1)) aż do momentu naciśnięcia przycisku o id #alertModalOK, wliczając w to animację? Zgodnie z dokumentacją 'closed' zostaje wywołana po skończeniu animacji zamykania, a 'open' przed rozpoczęciem animacji otwierania. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czegoś takiego nie powinno się robić - doprowadzisz tym sposobem jedynie do zawieszania interfejsu strony/utracisz responsywność. Zwyczajnie kod, który chciałbyś wykonać po zamknięciu okna umieść w callbacku do tego celu przeznaczonego, tutaj: closed.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok rozumiem. Preblem polega jednak na tym, że dostałem jakiś projekt który działa synchronicznie i mam np.
I teraz chcę się pozbyć tego alerta i stowrzyć swojego a przy tym by w danej funkcji była zachowana synchroniczność. Tu przyszłościowo może też być zamiennik confirm() więc jest ewidentnie potrzebne oczekiwanie na reakcję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:46 |