![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Deomaniak- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, jestem początkujący w tematyce PHP. Ostatnio podjąłem się napisania czegoś na kształt Quizu / Ankiety. Mam plik ankieta.php, gdzie pojawia się następujący kod:
Założenie jest proste: Nie chcę, żeby wszystkie pytania / zestawy pytań pojawiały się od razu, więc w zmiennej $step (przekazywanej metodą $_GET) przechowuję informację o tym, na którym etapie rozwiązywania Quizu jest użytkownik. W zależności od wielkości tej zmiennej pojawiają się różne pytania. Każdy zestaw pytań to formularz, który przekazuje kolejnej stronie wartości typu $_POST['pytanie_1']. Problem polega na tym, że zmienne te widać jedynie na kolejnej stronie. Tzn ostatnie echo w w/w kodzie nic nie wyświetla. Jak można sprytnie przekazać te zmienne tak, żeby nie znikały do samego końca? Może mój pomysł realizacji quizu w ten sposób jest od samego początku błędny? (co może wynikać z mojej małej póki co wiedzy na temat PHP) Proszę o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2013 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie - musisz zainteresować się sesją
![]() -------------------- Wynajem i produkcja dmuchańcy - http://www.dmuchance.org
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 23:48 |