![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Może lamerskie pytanie, ale nie jestem na codzień z windows a mam tylko strzępki informacji więc wolałbym się upewnić.
Chcę kupić laptop z windows 8. Oczywiście płytki instalacyjnej win8 na oczy nie zobaczę więc tutaj mam pytania 1) Co się stanie gdy padnie windows - jak to windows. Jak mogę go przywrócić? Za starych dobrych czasów XP to się robiło format c:, instalowało z płytki i po problemie. Jak to się robi teraz? Coś słyszałem, że w lapkach jest od razu jakby gdzieś na dysku instalka win8? Czy może muszę robić jakieś recovery disk? 2) Oczywiście lapek będzie z dyskiem z jedną wielką partycją - normalnie genialne.... Użyję więc partition magic do porobienia partycji. No i czy jak to zrobię, to nie rozwalę tej instalki windows, która gdzieś tam niby jest? 3) Bedę chciał zainstalować linuxa gdy już zrobię partycje. Czy instalując linuxa nie rozwale tej instalki windows ktora gdzieś tam niby jest? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 21:12 |