![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam do wykonania złożone zapytanie. Muszę z jednej tabeli pobrac kilka id galerii a następnie zrobic cos w rodzaju findDependentRowset. Chodzi mi o pobranie dla kazdej galerii zdjęc z tym ze muszę przejsc przez tabelę posrednią. Wygląda to tak Tabela ProfilHasGallery| GalleryHasPhotos|Photos Jak takie cos optymalnie wykonac. Do głowy przychodzi mi tylko napisanie funkcji : getArrayProfileGalleries() //zapytanie pierwsze foreach(getArrayProfileGalleries() as $gallery){ Odpowiednie zapytanie z joinem //zapytanie drugie wielokrotne } |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomnij o findDependentRowset(). Wspomniana metoda działa podobnie, jak to przedstawiłeś i jest to rozwiązanie nieoptymalne. Powinieneś użyć tutaj podwójnego złączenia JOIN. Oczywiście w wyniku dostaniesz masę nadmiarowych danych (i je musisz odpowiednio przetworzyć w pętli), ale i tak będzie to najlepsze rozwiązanie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:58 |