Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inne]SMS Premium
tdr

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!
Nie do końca wiedziałem gdzie ten temat wstawić i z wyliczanki mi wyszło, że właśnie tu wink.gif) Jeśli nie jest to odpowiedni dział bardzo proszę administratora o przesunięcie, a nie usuwanie go.

Wracając do tematu.. gdzie mogę zaczerpnąć wiedzę na temat sms premium... chodzi mi o automat, który po wniesieniu opłatyudostępni wgląd do większej części serwisu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Helid

-----

1. Tworzysz tabele np. kody z 2 polami tj. kod i data_waznosci
2. Wrzucasz kody dostarczone przez twojego operatora płatności do tej tabeli z data_waznosci równe np. 1
3. W miejscu gdzie użytkownik dokonuje płatności sprawdzasz czy wpisany przez niego kod istnieje w tabeli z wartością daty wazności 1
4. Jeżeli nie to jego kod jest nieprawidłowy. Jeżeli istnieje to otrzymuje dostęp do zakupionej usługi, wówczas zmieniasz date waznosci na 0.

--------------------
+Quote Post
tdr

-----

No tak, ale jak to wszystko wygląda jakiego operatora i gdzie to mogę znaleźć, biorę pod uwagę także możliwość przelewów, wiec jak to wygląda? Jest do tego jakiś artykuł? bo nawet nie wiem pod jakim hasłem tego szukac.. ;/
+Quote Post
Mackos

-----

Dotpay np. ma gotowy przykładowy skrypt do pobrania. Więc możesz sobie z niego skorzystać.
Z resztą większosć operatorów udostępnia przykładowe wtyczki.

--------------------
WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
+Quote Post
Wazniak96

-----

platnosci-online.pl Korzystalem i polecam. Jest parę możliwości do wyboru. Możesz wziąść automatyczny skrypt od nich a możesz pobrac paczkę kodów. wink.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:24