![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Myślałem, żeby w wakacje dorobić trochę na programowaniu. Nie chce przyjmować całego zlecenia, dlatego też planowałem zatrudnić się gdziś na miesiąc i popisać trochę. Problemem jest fakt, że studiuje prawo nie informatykę, więc nie zostane przyjęty nawet jako praktykant. Czy jest możliwość na zatrudnienie się sezonowe w tym fachu, bez wykształcenia? Na gumtree szukają tylko studentów informatyki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umiejętności i doświadczenie zdecydowana większość firm tak na to patrzy sam współpracowałem z adminem który miał tylko podstawówkę, a lepszego ciężko byłoby znaleźć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 24.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tylko maturę, pracuję w jednej z lepszych i większych firm wdrożeniowych w Poznaniu ( od roku).
Ostatnio z juniora urosłem do zwykłego dewelopera :- ) Ten post edytował g2g3 7.05.2013, 18:37:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osoba, która poświęciła czas "młodości" na naukę programowania zawsze będzie lepszym programistą od studenta.
Co innego gdybyśmy mieli dwie osoby, które zaczęły programować w wieku ~25 lat tylko jeden właśnie skończył studia, drugi nic nie robił / pracował w zupełnie innej branży wtedy wiadomo studia dają +1. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 7 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem dziwka bez szkoly, a na brak pracy nie narzekam
![]() Osoba, która poświęciła czas "młodości" na naukę programowania zawsze będzie lepszym programistą od studenta. Co innego gdybyśmy mieli dwie osoby, które zaczęły programować w wieku ~25 lat tylko jeden właśnie skończył studia, drugi nic nie robił / pracował w zupełnie innej branży wtedy wiadomo studia dają +1. nie do konca sie z tym zgodze, nie zapominaj ze IT to nie tylko stricte programowanie, ba! programista to jeden z najnizszych szczebli, jak murarz co kladzie cegly zeby zbudowac budynek, natomiast jezeli masz doswiadczenie w innych branzach to mozesz to wykorzystac jako ekspertyza przy przetwarzaniu informacji pod katem danej branzy, znasz sie na prawie, mozesz robic wszystko od regulaminow, przez licencje, po kontrakty no i networking w celu pozyskania nowych klientow -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomnieliście napisać ile macie lat.
@Wwojtek po prostu wyślij CV/Portfolio |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem dziwka bez szkoly, a na brak pracy nie narzekam ![]() ![]() Nie matura lecz chęć szczera zrobi z Ciebie pro kodera. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce przyjmować całego zlecenia, dlatego też planowałem zatrudnić się gdziś na miesiąc i popisać trochę. Około miesiąca zwykle zajmuje samo wdrożenie się. Tam gdzie pracowałem do tej pory nawet praktykantów nie zatrudniano na krócej niż 6 miesięcy. Edit: Jeszcze co do wykształcenia. Żeby po raz kolejny nie rozpoczynać dyskusji - w hydeparku ten temat był wielokrotnie poruszany (np. temat "Praca jako programista" i inne) Ten post edytował Adi32 8.05.2013, 13:24:49 -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 10 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jak jakbyś pytał, czy będziesz miał szansę u dziewczyny, która Ci się podoba. Nie przekonasz się dopóki jej nie zaprosisz na watę cukrową.
![]() Chyba podobnie jest z pracą - trzeba wysłać CV i się przekonać. Mnie nurtuje jeszcze jedna rzecz. Ile jeszcze będzie tutaj tematów, które przerodzą się w ożywiony dyskurs czy lepiej mieć studia czy nie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Ludzie, zacznijcie korzystać z wyszukiwarki. Podobnych tematów było od groma. A jeśli w żadnym nie znalazło się bezpośredniej odpowiedzi na nurtujące pytania, to zamiast tworzyć kolejny wątek, kontynuujcie w jakimś istniejącym.
Zamykam. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:52 |