![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak więc , nwm jak zrobić button który dodaje zmienną $a , próbowałem już ale wychodziło na marne
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale mowisz o zmiennej php czy js? Bo jak php to wiesz, że trzeba wysłać ponownie żądanie na serwer?
php - serwer html - klient To dwie różne rzeczy. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie mam tak $a = 0 , a ja chce zrobić prosty button HTML , który po naciśnięciu dodaje x $a
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czyli mówimy o zmiennej $a w php? Czy tak ciężko odpowiedzieć na pytanie które zadałem?
No ale po $ wnioskuje że to php. WIęc tłumacze ci jeszcze raz: php - serwer html - klient To dwie różne rzeczy. Jak chcesz buttonem coś zmienić w php to masz wysłac żądanie do php (serwer). Np. przy pomocy ajax. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie ogarniasz to co czytam ? Po co za pomocą AJAX'a skoro jest to prosty skrypt opary o kilka linijek kodu PHP ?
|
|
|
![]()
|
|
Nie ogarniasz to ty.
AJAX podałem jako przykład. A ogólnie napisałem że masz wysłać żądanie na serwer. Jak to zrobisz to twoja sprawa. AJAX to był przykład - czytaj ze zrozumieniem Cytat masz wysłac żądanie do php (serwer). Np. przy pomocy ajax.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak ale po co wysłać na serwer skoro to kilka kodu PHP ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Przecież ci tłumaczę: html - button - to jest klient php - to jest serwer Bez wysłania żądania do serwera klient nie ma żadnej komunikacji z serwerem. Przyjmij to wkoncu do wiadomości -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Aaa... ja źle to zrozumiałem , przepraszam za błąd , błąd naprawiony dzięki za pomoc.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w zasadzie nie potrzeba do tego AJAXa, wystarczy java script:
Kod <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.min.js"></script> <script> var a = 0; $(document).ready(function() { $("#ID_BUTTONA").click(function() { a++; this.innerHTML = a; }); }); </script> <button id="ID_BUTTONA">0</button> Ten post edytował PrinceOfPersia 7.05.2013, 15:50:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@PrinceOfPersia mówimy tu o zmiennej w php....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie, myślę, że podobnie jak Ty, nie bardzo zrozumiałem to pytanie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja pytanie zrozumiałem i udzieliłem prawidłowej odpowiedzi. Przeczytaj ostatni post autora
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:17 |