![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
szukam wszędzie i nie mogę się doszukać choć problem wydaje się banalny:/ Mam formularz z polem input o nazwie 'rej' chciałbym żeby po kliknięciu na submit formularz skierował do strony index.php?wartosc=$_POST['rej'] Cały problem polega na tym że w momencie kikania w submit owe 'rej' jest jeszcze puste. Może dałoby się podczas sprawdzania formularzu : jeśli wszystko ok skieruj do pliku obsługującego formularz i tu np. daje return true; parent.location.href=\"form.rej.value.htm\"; lecz to nie podstawia zmiennej z formularza:/ Niestety nie potrafie sobie z tym poradzić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień metodę wysyłania formularza z POST na GET.
Ten post edytował Greg0 7.05.2013, 13:59:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale kiedy dam get to link wygląda brzydko tj pole=wartosc&pole2=wartos
a ja chce ustawić własny link np. wartosc_wartosc2.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie wyślij formularz do pliku, który odbierze interesujące Cię pole POSTem i wykona odpowiednie przekierowanie
|
|
|
![]()
|
|
eeee kombinacje... jak do tej pory doszedłem do sytuacji w której skrypt obsługujący formularz kieruje action do dowolnego znaku który wpiszę:
var link = form.rej.value; parent.location.href=link; return true; Powyższe ładnie przekirowuje do pliku o wartości podanej w rej lecz nie wiem jak dopisać do tego ".html" ponieważ jak kombinuje to wyskakuje błąd "undefined" hmmm jak robię tak: var link = form.rej.value; var link2 = \".html\"; parent.location.href=[link,link2]; to przekierowuje mnie do linku: wartosc,.html - a jak zrobić żeby ten przecinek się nie wyświetlił ? Ten post edytował me_how 7.05.2013, 14:37:47 |
|
|
![]()
|
|
Kod var link = "plik.php?get="+form.rej.value Z JS też są kombinacje Ten post edytował Greg0 7.05.2013, 14:34:39 |
|
|
![]()
|
|
właśnie o to mi chodziło. Nie znam się na js tylko mam ledwo podstawy.
Dzięki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:15 |