![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Poszukuję rozwiązania. Działam tworząc skrypty na różnych serwerach ftp. Chcę mieć zawsze aktualną wersję danej strony na komputerze aby w razie problemów z ftp można było cały serwis przywrócić. Aktualnie mam folder z aktualna wersja strony na komputerze i po modyfikacji plików wrzucam na FTP przez WinSCP. Jednak jest to nie efektywne i męczące rozwiązanie. Sprawdzało się tylko na poczatku. Chcę modyfikować pliki bezpośrednio na FTP aby odświeżając stronę od razu widzieć resultat. W czasie modyfikacji chcę aby na komputerze tworzyły się kopie tych modyfikacji (np. 3 ostatnie wersje) abym w każdej chwili mógł przywcócić cały serwis. Aktualnie korzystam z kED'a ale niedawno widziałem program Sublime Text 2 i wydawał sie całkiem fajny. Jestem gotów na zmiane oprogramowania. Proszę o pomoc w doborze najlepszego dla mnie rozwiązania. Ten post edytował 1q2w3e4r 4.05.2013, 18:24:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się:
-netbeans IDE ( inni będą ci polecać ECLIPSE, ale dla mnie zdecydowanie netbeans ) -systemami kontroli wersji jak np. GIT, Subversion te drugie pozwolą ci tworzyć repozytoria z całą historią zmian plików, nigdy ci nic nie umknie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:56 |