![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
posiadam tablicę: i chciałbym, aby wszystkie linki na stronie, które pochodzą jednej z tych domen były zamieniane na inne. Wiem już, jak wyszukać wszystkie linki na stronie, ale nie wiem, jak sprawdzić, czy pochodzą one z domen podanych w $domains, mianowicie wyszło mi coś takiego:
Chodzi mi o ułożenie warunku, jaki ma być sprawdzany, dla każdego z linków, zakładając, że link to nie tylko domena, ale również subdomena (cos.example.com) lub katalog (example.com/katalog). Próbowałem kombinować m.in. z str_pos i in_array, ale niestety nie wychodziło tak, jak chciałem. Dodam, że tablica $domains w rzeczywistości jest dynamiczna (dane do niej są wczytywane z bazy MySQL), więc nie wchodzi w rolę stworzenie "stałego" warunku opartego na wartościach z tablicy. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 17 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tej funkcji: http://stackoverflow.com/questions/1201194...-from-subdomain
i Twój warunek:
Ten post edytował ssstrz 4.05.2013, 17:01:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawet nie pomyślałem, żeby zrobić to w ten sposób. Jest tam literówka w warunku, ale po poprawieniu jej działa, dziękuję bardzo
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:34 |