![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ostatnio przerabiam generator, bo chcę aby ładnie się generował CMS. Wszystko świetnie idzie tylko jedna rzecz mnie zblokowała. Czy ktoś wie, jak wywołać w /skelete/crud/views/index.html.twig.twig akcje renderującą moją akcję ? {%- render "BackendPagesBundle:Pages:createdeleteform" with { 'id': entity.id} %} Nazwa Bundli jest tutaj na sztywno bo nie chciałem się bawić w zmienne, po prostu nie rozpoznaje mi polecenia redner ;/ "Unexceptet tag "render" <excepting closing tag for the "if" tag defined near line 64") in /index.html.twig.twig Nowe akcje i widoki do nich mi generuje i jest to prześwietna sprawa, bo do tej pory w wygenerowanym CRUD dopinałem sam akcje, teraz mi to z buta leci... tylko chciałem je wywołać w innych widokach i lipa ![]() Na pewno oni tutaj używają include {%- include "views/others/actions.html.twig.twig" %} i im to działa, render coś nie chce. Kojarzy ktoś może ten temat? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jaką masz wersję? wiem że od symfony 2.2 zmiast render powinno być: {% render(controller('BackendPagesBundle:Pages:createdeleteform', 'id': entity.id)) %}
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A no tak... zapomniałem, mam 2.2
![]() No miałeś rację... z rozpędu wrzuciłem ze strony nie zauważyłem version , bo tamto było dla 2.0 ![]() Prośba o niezamykanie wątku bo jeszcze będę miał co do rozszerzeń kilka pytań, ale to wieczorkiem. Pozdro ![]() Ten post edytował basso 8.05.2013, 09:20:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 10:57 |