![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hejka, wiecie jak zrobić upgrade z kubuntu 12.04 do 13.04? Bo mi twardo pisze, że nie ma żadnej nowszej wersji systemu....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z poziomu systemu... będzie ciężko (chyba że ręcznie dociągniesz odpowiednie paczki).
1. zrób upgrade do 12.10 i wtedy do 13.04 2. upgrade z liveCD, podczas instalacji wybierasz odpowiednią opcje, Albo wstrzymaj się 2-3 dni, wychodzi debian 7.0 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ok, okazało się ze mialem w opcjach ustawione by mi podawal tylko długo terminowe. Gdy zmieniłem na "wszystkie" to wkoncu mi pokazał ze jest 12.10.... tak wiec teraz robie upgrade do 12.10 a potem jak pójdzie ok to bede walczył z 13.04
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
btw. co Ci wyskakuje po:
Cytat update-manager -d ?
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Jestem teraz w trakcie aktualizacji, więc nie będę wykonywał tego typu komend
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja ostatnio aktualizowałem Ubuntu do 13.04.
Wszedłem w ten panel - unity to się chyba zwie ![]() Cytat update-manager -d Po aktualizacji na moim laptopie x64 miałem problem z dźwiękiem. Musiałem wywalić pewien pakiet w każdym bądź razie problem ten jest/był powszechny (zostało to zgłoszone na bug trackerze i tam znalazłem odpowiedź). Ten post edytował mstraczkowski 4.05.2013, 14:25:11 -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ok, 12.10 już jest... Jak zwykle problemy z kartą graficzną, temperatura wzrosła o 10 stopni w porównaniu z 12.04.....
ZNiknely mi widgety z pulpitu, ale co śmieszniejsze gdzieś tam w tle działają.... Właśnie sobie przypomniałem czemu unikam aktualizacji.... ![]() No nic, rozpocząłem aktualizacje do 13.04... jak za 2 godziny się nie odezwę..... ratujcie ![]() edit: no i jest 13.04 ![]() edit2: wie ktoś może jak przywrócić widgety, które przed instalacją były na pulpicie a po instalacji zniknęły? Pewnie chodzi o to, że jest nowe kde 4.10... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:26 |