|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam, mam taki wpis:
Dość prosty i chyba bez błędów, ale dziwne jest to, że nawte kiedy $width jest większe niż 1000 - przerzuca mnie na mobile... |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ahahahah, a to dobre (IMG:style_emoticons/default/thumbsupsmileyanim.gif)
Nie widzisz róznicy pomiędzy PHP a JS? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%)
|
Oczywiście, że widzę różnicę - przecież poprzez skrypt pobiera mi zmienną o wartości szerokości ekranu... Tyle że dlaczego skoro pobiera mi zmienną i ZNA jej wartość - nie wykonuje IF'a prawidłowo?
wiem, jak w JS to brzmi - tak z ciekawości chciałem wiedzieć dlaczego php tego nie wykonuje... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dam Ci podpowiedź:
To:
To dokładnie to samo co to:
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%)
|
Dla php poniższe wyrażenie jest zwykłym przypisaniem stringa do zmiennej:
Jest to tyle warte co przykładowo:
Później porównujesz sobie:
PHP rzutuje sobie string na int, podczas tego porównywania co daje mu w wyniku 0 < 1000 Więc zawsze wykona się przekierowanie W taki sposób tego nie zrobisz, kod JS nie wykona się w PHP (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Nie otrzymasz w zmiennej rozdzielczości tylko zwyczajnie string("<script>document.write(screen.width); </script>"); Co możesz zobaczyć sprawdzając sobie: Jeżeli chcesz to zrobić w taki sposób możesz pobawić się ajaxem i wysłać pobraną przez javascript szerokość do skryptu PHP za pomocą metody POST / GET Ten post edytował mstraczkowski 1.05.2013, 12:18:05 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Nie widzisz róznicy pomiędzy PHP a JS? Nie ma co się śmiać, bo to jeden z najczęstszych błędów tutaj, w pytaniach o komunikację PHP-JavaScript. Ludzie nie rozumieją czym się różni przeglądarka od serwera, czym frontend od backendu, i piszą stronę jakby wszystko się wywowyłało w tym samym miejscu. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
@shpaque - zainteresuj się @media w CSS, bo to tak wykonuje się detekcję rozdzielczości, a nie jakieś fiu bździu z index-mobile.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 17 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Można także dodać wpis do .htaccess
http://stackoverflow.com/questions/3680463...-using-htaccess |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
ja sie nie znam NIC ale troche mu dziwnie tlumaczycie wedlug mnie. Najlatwiej to sobie wyobrazic w ten sposob ze PHP zawsze wykona sie pierwszy. Nawet jezeli to jest ostatnia linijka php na koncu strony to i tak wykona sie przed najwczesniejszym javascriptem. Javascript dopiero bedzie "pracowal" na wykonanym kodzie PHP.
Ten post edytował grywalny 3.05.2013, 22:44:49 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
@grywalny
PHP działa po stronie serwera. JavaScript po stronie użytkownika. Czego tu nie rozumiesz? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja wszystko w tym rozumiem. Ale wiele ludzi nie rozumie do konca co to znaczy dlatego masz pytanie takie jak tu.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 8.08.2026 - 19:09 |